Bæredygtig livsstil

Naturlig (og gratis) kaffe bodyscrub

Jeg elsker ting som er naturlige og gratis – og så elsker jeg kaffe. Jeg elsker også at være minimalistisk, praktisk, at passe på vores ressourcer og dermed passe på kloden. Derfor er denne “opskrift” på en naturlig og gratis bodyscrub lige noget for mig, da den er indbegrebet af alt, hvad jeg elsker ved en bæredygtig livsstil:

  • Det er gratis
  • Det er naturligt
  • Det er genbrug
  • Det virker

 

Opskrift på naturlig (og gratis) kaffe bodyscrub

Ingredienser:

  • Kaffegrums fra dit kaffefilter/din stempelkande

 

 

FORDELE:

  • Det er gratis. Eller, næsten gratis. For kaffe er jo ikke gratis. Så hvis du ikke drikker kaffe i forvejen, er det nok ikke den billigste eller mest bæredygtige løsning. Men her i hjemmet er kaffe altså vores drug, og vi får det hver morgen. Vi ville ellers bare smide det ud (i komposten) men jeg bruger det så 1-2x om ugen som bodyscrub.
  • Du får to produkter i ét: Bodyscrub og bodylotion. Kaffebønner er nemlig fyldt med en masse, dejlig olie, så især hvis du bruger grums fra filterkaffe, vil der være en masse dejlig kaffebønneolie i din scrub. Det efterlader huden dejlig blød og gennemfugtet. Jeg behøver ikke bruge bodylotion, når jeg bruger kaffescrub. Det kommer selvfølgelig an på hudtype, men jeg er selv meget tør, så jeg tror olien i kaffegrumset vil være nok for de fleste.
  • Det er et naturprodukt, så du skal ikke være bekymret for farlig kemi. Vi drikker ydermere kun økologisk kaffe, så der er heller inge pesticidrester i.
  • Din hud får en dejlig, letgylden kaffeglød.

ULEMPER (der er desværre én):

  • Det sviner. Så hvis I er flere om den samme bruser, skal du nok lige vende det med dem inden du går i gang. Det er næsten umuligt at få alt kaffegrumset væk fra vække, gulv, badeforhæng.

 

Jeg bruger kaffescrub på hele kroppen én gang om ugen. Nogle gange bruger jeg den en ekstra gang kun i ansigtet. Når jeg bruger den i ansigtet, tilfører jeg altid et tyndt lag kokosolie efterfølgende, da jeg har meget tør hud.
Hvis du springer ud i kaffescrub-projektet, så lad mig vide, hvordan det fungerer får dig!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *