Uncategorized

Mad min baby spiste på sin 1 års FØDSELSDAG – 25.Maj 2019

D. 25. Maj blev baby 1 år – hurra ! På dagen havde vi inviteret til kaffe og kage, te og chokolade. Og her er hvad min baby spiste den dag.

Morgenmad

Til morgenmad fik baby morgengrød som bestod af en blanding af boghvedeflager og majsgryn. Der er tilsat en lille teskefuld hampefrø, samt en teskefuld mandelsmør, samt en spiseskefuld æblemos for sødme. Baby spiste det hele.

Mellemmåltid

Baby spiste en frugtsmoothie og en muffin til mellemmad. Opskriften på vores muffins er fra Grønne Spirer og består af bl.a. havregryn, tahini, dadler, rapsolie og banan. De smager supergodt, og baby elsker dem – som regel. Jeg tror hun spiste cirka halvdelen af den muffin.

Frokost

Baby fik ét stykke bondebrød med humus og avocado til frokost. Som du kan se, fik jeg ikke taget et billede før hun havde spist færdigt. Det faldt i god mave 🙂

Kage

Jeg lavede en lagkage – fra bunden. Lagkagebundende er fra Mia Sommer, og de var supernemme at lave. Jeg lavede også kagecreme – fra bunden. Og det viste sig at være ligeså nemt som at piske det op med pulver. Brugte opskriften som du kan finde her.

Fyldet var et lag med creme og banan, og et lag med flødeskum (alpros piskbar) med frosne jordbær. Jordbærrene har været opkogt dagen forinden (det er en god idé at gøre med frosne bær for at indgå myllerbæ). På toppen kom jeg en gang kakaoglasur og kom flødeskum hele vejen omkring kagen bagefter.

1års fødselsdagskage !

Aftensmad

Pludselig stod vi og skulle lave aftensmad. Så vi fandt hvad der var i køleskabet: vegansk, svensk pølseret ! Løg, kartofler, veggiepølser, tomatpuré og fløde. Yum!

Aftensnack

Aftengrøden var havregrød med peanutbutter og æblemos. Det spiste hun ikke så meget af. Men hun havde også spist ret meget iøvrigt den dag 🙂

Amning og tilskud

Baby ammede kort én enkelt gang den dag. Hun ammede desuden til aften og to gange i løbet af natten.

Af tilskud får hun passende mængder af

  • B12
  • Jern
  • D-vitamin
  • Vegetabilsk DHE og EPA
  • Iod

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *