Mad min baby (ikke) spiste

Mad min baby (ikke) spiste i dag – 9 mdr

Min datter er 9 måneder gammel og godt i gang med at spise. Nogle dage spiser hun meget. Andre dage foretrækker hun modermælk. Men her er et eksempel på, hvad min baby spiste i dag.

Morgen

Til morgen starter vi ofte med grød, og i dag stod den på en grødblanding af havregryn og hirseflager, blandet med moset banan, kværnede valnødder samt en teskefuld hampefrø.

Havre/hirsegrød, banan, kværnede valnødder og hampefrø
….blandet sammen!

Baby L er ret glad for at vi søder grøden med banan. Desværre får hun let hård mave af det, så det gør vi ikke hver dag. Det er forskelligt hvad vi tilfører af fedtstof. Men vi bruger ofte kværnede frø eller nødder af varierende type.

I dag var baby sulten, og levnede kun en enkelt teskefuld.

Frokost

Til frokost er det meget forskelligt hvad vi får, men et god go-too er et stykke brød med noget snask til!

Bonderugbrød med avocadosnask!

I dag stod den på blødt bondebrød (består primært af rug) og en gang avocadosnask (avocado går som regel rent ind). Jeg tilfører gerne enten appelsin- eller citronsaft til en hurtig omgang avocadosnask. Dette for at tilføre lidt C-vitamin. Baby L spiste et halvt brød og ca. 2/3 ad avocadosnasket. Resten spiste hun senere som snack.

Aftensmad

Til aften får baby som regel det vi får. Vi sørger for, at det ikke er for salt, og sætter salt på bordet til de voksne. Vi forbereder maden på en tallerken til hende, hvor det er anrettet på en måde der passer til hende. I hendes alder er vi meget opmærksomme på, at maden ikke må have en konsistens og form der gør, at hun kan få den galt i halsen. Hun vil også meget gerne røre ved maden og selv putte den op til munden, så vi prøver at sørge for, at der er mulighed for dette.

Vegansk lasagne

I aften stof den på vegansk lasagne med Naturli’ Hakket (opskriften fra Mia Sommer finder du her). Vi havde desuden tilføjet en lille rest af sorte linser.

Skåret ud og afkølet

Denne ret gik rent ind, og hun spiste ret meget af det. Vi gav hende det med ske, så meget som hun havde lyst til.

Øvrige og amning

Smoothie to go!

Vi var i legeland til frokost, og havde en lille smoothie med. Disse små købesmoothies er ikke noget vi giver ofte, men de er gode og nemme at have med i tasken.

Hun blev tilbudt øllebrød med lidt sveskemos inden sengetid, men spiste næsten intet af det.

Hun ammede tre gange i løbet af dagen, én gang ved puttetid og tre gange i løbet af natten. Det er mere end vanligt. Vi tror det øgede behov for amning skyldes tandfrembrud. Herhjemme får baby L selv lov at bestemme, hvor meget hun ønsker at spise fast føde, og hvor meget hun ønsker at amme. Så vi er helt vant til, at hun nogle dage ammer meget, og andre dage ammer mindre.

Hun får desuden følgende kosttilskud i passende dosis for spædbørn:

  • D-vitamin
  • B12
  • Jern
  • Algeudvindet omega3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *