Mad min baby (ikke) spiste

Mad min baby (ikke) spiste – 9 mdr.

Nedenstående er blot et eksempel på, hvad min veganske baby spiser i løbet af en dag. I dag var en ret god maddag igen. Vi har blot lidt udfordringer med hård mave og forstoppelse. Så der er en del sveskegrød involveret.

Morgenmad

Havregrød med græskarkernesmør og æblemos

Til morgen lavede jeg havregrød lavet på Naturli’s mandeldrik, hvor der er tilsat B12 og calcium. Som fedtstof har jeg tilføjet en tsk græskarkernesmør, som tilfældigvis var på megatilbud i min Superbrugsen. Æblemosen er for friskhed og sødme. Baby er ret vild med den her madkombination, og in spiste nærmest det hele. Hun fik vand at drikke til.

Morgengrød smasket sammen.

Frokost

Til frokost stod den på dampet broccoli og bagt sweet potato. Det er godt for bebs at få noget orange mad hver dag, herunder sweet potato, gulerod og græskar (noget med A-vitaminer). Så det er heldigt, at bebs elsker sweet potato. I dag spiste den ene af de to sweet potatoes, og så spiste hun også en del broccoli. Hun kastede også en smule af det op igen, da hun lige skulle eksperimentere med, hvor meget broccoli der kunne være i munden på én gang.

Hun er desuden begyndt selv at ville tage mad i munden med ske. Hidtil har hun bare brugt hænderne, og ladet mig give hende mad med ske. Men det er hun ved selv at tage styring på også nu. Yaay!EftermiddagsmadTil eftermiddag fik hun lidt rugbrød med smør og noget sveskegrød.

Aftensmad

Spaghetti!

Til aften stod den på spaghetti med kødsovs. I sovsen var der dåsetomat, Naturli’ hakket, champignon, rød peber og løg, samt en masse dejlig krydderi. Her brugte hun primært fingrene (som det ses), samt lod mig give hende mad med ske ind imellem. Hun spiste en god portion, men en del endte også på bordet, på trip-trap-stolen og på gulvet.

Amning og tilskud

I dag ammede vi tre gange i løbet af dagen, én gang til puttetid og to gange i løbet af natten.

Baby får følgende kosttilskud i passende dosis for hendes alder:

  • B12 vitamin
  • D-dråber
  • Jerndråber
  • Alge Omega3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *