Uncategorized

Mad min baby (ikke) spiste – 11 måneder

Lige for tiden synes jeg det svinger meget i forhold til hvor meget baby spiser. Både fra dag til dag, og fra måltid til måltid. Hun ammer også mere end hun plejer. Jeg tænker, det hænger sammen med, at jeg er startet 25 timer på job om ugen, og at far er påbegyndt indkøring i dagpleje. Jeg hader det udtryk; indkøring! I det mindste har det ikke været noget problem at få dagplejer til at servere vegansk for vores bebs. Og hun plejer at elske det mad, hun får at spise derude. Så er der én bekymring mindre.

Morgenmad


I dag stod den på klassisk havregrød lavet på Naturli’s havremælk med tilsat calcium. Jeg puttede en teskefuld mandelsmør i, for at gøre den mere kalorietæt. Andre gange har jeg brugt græskarkernesmør, rapsolie, ‘grindede’ nødder, fx valnødder og hampefrø. Baby kan ret godt li’ mandelsmør dog. Grøden blev sødet med æblemos.

Denne kan købes i nogle Kvickly og i helsekostbutikker. Den er temmelig pricy, sååå … kun til baby.

Frokost

Jeg har faktisk ikke nogle billeder af hendes frokost. Men, hun fik en masse sweet potato og en hel pære, skåret i stave. Hun var ude at svømme med far, og de spiste efter de havde svømmet. Inden lur fik hun desuden en dejlig muffin med en masse gode sager, bl.a. tahin, havregryn, dadler, banan og kikærtemel. Det er en opskrift fra bogen Grønne spirer skrevet af Maria Feldig og Mia Sommer. Jeg har allerede afprøvet flere af opskrifterne, og den kan varmt anbefales! Hun fik også en muffin efter lur.

Aftensmad

Aftensmaden bestod af bønnefrikadeller (den opskrift kan ligeledes findes i Grønne Spirer) med ovnbagte kartofler og gnavegrønt. Baby spiste … ikke ret meget. Baby smed det meste på gulvet. Men det var sjovt.

Aftengrød

Baby får altid aftengrød – og det er altid øllebrød. Øllebrøden er hjemmelavet, og lavet på rugbrød uden kerner, havremælk og dadler. Alt sammen blendet i (min elskede!) vitamix til en dejlig cremet grød. Jeg har også lidt rapsolie tilsat i denne omgang.

Amning og tilskud

Baby ammer en smule oftere end hun har gjort tidligere. Vi ammede to gange i løbet af dagen, én gang til aften, og tre gange i løbet af natten.

Baby får følgende tilskud passende hendes størrelse og alder efter aftale med diætist:

  • B12 vitamin
  • D-dråber
  • Jern
  • Alge omega-3
Kan du gætte hvad jeg fik i fødselsdagsgave?
En Humus kompostspand! Yaaaaas!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *